27 d’oct. 2018

L'Espurna

Puntuació 6,8 (sobre 10)
Restaurant ideal per una nit romàntica
Cuina jove amb talent
Un referent de la cuina moderna a Lleida
Preu per persona 50€ (sense beguda)
🔅🔅🔅

Cap a Lleida fem cap. De nit i a l'atzar ens plantem a les portes del restaurant l'Espurna del jove cuiner Jordi Vidal - responsable també del restaurant la Guspira de Linyola -. Som dels primers a prendre lloc en una sala que ha estat pensada amb molt de gust. Ideal per les celebracions més intimes. Amb lo que aprofitem, deixem de banda l'atzar i omplim la nit de romanticisme. 
Amb la carta en mà, ens donem compte del respecte que tenen cap als al.lèrgens. Plat per plat se'ns informa de tot allò que conté i la intolerància que podria donar-se. El restaurant presenta dos menús: Espurna (50€) i Experiències (48€). Sobre els que un pot sumar l'opció de maridatge (14€). La nostra opció va ser un Espurna amb maridatge. Set plats acompanyats per tres copes de vins segons selecció pròpia de la sommelier. 

I la taula s'omple de color a mesura que arriben els primers plats. Tot comença amb un original gelat de fruita, pols d'oli i síndria al vermouth. 
gelat de fruita
Tota una sorpresa el maridatge de síndria amb vermouth
La festa a la taula segueix amb un finíssim cilindre d'alvocat, gamba i cítrics.
cilíndre alvocat gamba cítrics
Un dels plats que ens va agradar més de tot el menú
El menú comença agafar consistència amb un mar i muntanya diferent de sobrassada crocant amb brandada de bacallà, piquillo rostit i emulsió de mel.
brandada de bacallà sobrassada crocant i piquillo rostit
Un plat que aconsegueix un contrast diferent entre el mar i la muntanya
I arriben els plats principals amb una tonyina a la brasa, suquet de marmitako, espàrrecs verds i allioli torrat.
tonyina a la brasa suquet de marmitako
Res de l'altre món... ni la tonyina ni la resta del plat ens va convencer
Abans dels dolços, un melós de vedella amb escumós de patata i trompetes.
melós de vedella
En la mateixa línia de l'anterior plat... 😔
Els postres comencen amb un refrescant de xampú (cervesa i llimona)...
postre cervesa i llimona
Refrescant? sí... però per la  resta normalet.
 Seguit d'un tiramisú de cacau i avellana.
tiramisú
Un gran postre de xocolates, però al que li vam trobar en falta un toc més de mascarpone

L'Espurna és un restaurant que s'hi respira molt de talent. On es noten les ganes d'estar entre els grans, però on també cal treballar molt més per tal de presentar una cuina molt més consistent i sòlida en tot el seu conjunt. N'estem segurs que els desitjos del Jordi un dia arribaran a complir-se.

La carta de vins de l'Espurna és llarga (amb 84 referències de les que un 70% són catalanes), en la que tothom hi pot trobar alguna que altra opció que li faci l'ullet. Nosaltres ens vam decantar per la proposta maridatge. Tres copes que van acompanyar tot el menú Espurna i la veritat és que no van donar massa joc i es van quedar molt curtes per acompanyar cadascun dels plats. Al nostre parer l'apartat de vins no va estar a l'alçada del sopar.

Temps al temps. L'Espurna necessita precisament d'això perquè acabi sent un dels grans a les terres de Lleida. 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada