3 d’oct. 2018

EL TERRAT, un dinar fantàstic a Tarragona

Restaurant ideal per petites celebracions familiars
Molt bona posada en escena
De gran relació qualitat-preu
Un referent a Tarragona 
Preu per persona 50€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅🔅

Tarragona és la ciutat que hem escollit per començar aquest viatge i el restaurant el Terrat el seu punt d'inici. Engeguem aquí un camí que ens ha de portar per algunes de les taules on s'hi serveix la millor cuina del nostre país. Esperem gaudir-ne d'allò més i tant debò, qui sap, si emocionar-nos una miqueta en totes i cadascuna d'elles. Sabeu bé que compartir el bonviure sempre ha estat la nostra passió i explicar-vos-ho l'objectiu d'aquest recent i estrenat blog. Així que sigueu benvinguts tant si arribeu des del nostre alter ego - malviatge - com si ho feu des de qualsevol altra enllaç d'aquest infinit món d'internet. 

El Terrat ens arriba del bonic exercici del boca orella. Una recomanació de bona font. Un restaurant que s'amaga en un dels carrers poc freqüentats pel pas dels tarragonins. Això sí, amb molt bones vistes sobre el port de la ciutat, però, que, a la vegada, aquestes estan ben poc aprofitades perquè a l'interior del restaurant un podria dir que està en qualsevol altra punt de la capital. Ambient sobri amb tocs moderns que ofereix bona comoditat i distància entre taules. Només en asseure'ns, uns tenim la sensació que allà tot hi és al detall i on res hi és sobrer. El servei és atent i professional. Tenen cura de totes les taules i, francament, us poden dir que en cap moment ens sentim descuidats.

Amb el poc temps que fa que en sabem de la seva existència ja hi hem freqüentat un parell de vegades i, sincerament, ben satisfets n'hem sortit ambdues. La carta disposa de diferents propostes: primers i segons plats a escollir, menú de degustació (60€) o menú d'autor (40€). El Terrat no és un restaurant econòmic, però disposa d'una relació qualitat preu excel·lent. El producte que s'hi serveix és magnífic. Els plats entren per la vista. Gustosos i delicats. Aquí en va una petita mostra a tall d'imatges del seu menú d'autor...

Com aperitius... Ceviche de llagosta. El segueix un bombó de foie, bombó de maracuyà i una falsa oliva. 

ceviche
el ceviche, l'inici del dinar i tota una declaració d'intencions
Com a primers... Una sopa de pastanaga acompanyada per un toc de gelat cítric i alvocat, un ajo blanco i sardina marinada - plat que ens encanta - i, finalment, uns calamarcets a la tinta amb escuma de cava.

ajo blanco
ajo blanco amb sardinada marinada, un plat ple de contrastos que ens va entusiasmar
calamarcets amb escuma de cava
els calamarcets amb escuma de cava, acompanyament que passava molt desapercebut 
Com a segons... Uns molls acompanyats d'una crema d'api i nap i uns peus farcits. Els dos uns plats magnífics!

molls
els molls acompanyats d'una finíssima crema d'api i nap
peus farcits
els peus farcits, una de les nostres debilitats
I per posar el toc final les postres... Un cremós de cacau envoltat d'una gianduja d'avellana i un gelat de maduixa. 
cremós de cacau
el collaret final d'un menú fantàstic
Per les fotos, les racions us podrien semblar un xic justes, però la veritat és que tot el conjunt de platets és suficient per sortir del Terrat ben satisfet. Respecte la part líquida del dinar decidim apostar per un Vespres Negre de Josep Grau - DO Montsant - (que ens costa el doble del que pagaríem a botiga). Trobem en falta una major atenció alhora d'escollir el vi. La carta de vins tampoc va més enllà d'ordenar per color i regió. Segurament el món del vi és la part més fluixa del Terrat (unes 64 referències de les quals un 65% de vi català).  

Vi a banda, insistirem tants cops com faci falta amb la necessitat que descobriu el talent del jove Quauch al capdavant de la cuina de El Terrat. Val molt la pena tastar les seves propostes. Salut!


1 comentari:

  1. Comentar que el restaurant ha canviat de mans... el que ens arriba ens anima a tornar-hi. Però per aquells que decidiu anar-hi després d'haver llegit el nostre post, sapigueu que el tema ha canviat.

    ResponSuprimeix