20 de nov. 2018

EL TOSSAL GROS, brutal !!!!!!!!!!

Ideal si busques una gran cuina allunyada de la ciutat 
Màxim respecte al producte (slowfood)
Per als lovers dels vins "naturals"
Un dels restaurants on hem gaudit més de la cuina
Preu per persona 56€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅🔅

A Prenafeta, com aquell que diu just al costat de Montblanc, dins del celler d'en Joan Ramon Escoda-Sanahuja, hi trobem el restaurant El Tossal Gros. Un lloc on a la cuina es cuiden els aliments com en cap altra. On els plats prenen la màxima potència de gustos i contrast aromàtic. On assegut a la taula un es troba envoltat d'un paisatge immens. Kaya Jacobs, cuiner del Tossal, a qui admirem de manera incondicional, ha aconseguit, dinar rere dinar fer vibrar els nostres sentits. Emocionar-nos menjant! Una autèntica passada!

El Tossal Gros és un restaurant amb no masses taules. Petit, però acollidor. D'ambientació més aviat rústica i on un hi ensuma molt i molt de vi. El servei és atent, amable, divertit, despullat, familiar, únic... i tants altres adjectius similars que ara mateix no ens venen al cap, però que si el visiteu entendreu la seva singularitat. El Tossal és un restaurant diferent, però en el que us sentireu com a casa. L'equip d'en Kaya vol simplement donar bon (molt bon) menjar fora de tot esnobisme que sovint rodeja les grans cuines.

Escollim el menú del cuiner. Vuit plats que fan la delícia de tot aquells qui els tasta. I tot comença amb uns tomàquets amb un toc de iogurt fumat, anxova i alfàbrega.
iogurt fumat amb tomàquets
Trobareu pocs tomàquets tan gustosos com aquests...
Li va al darrera un "ceviche", cogombre i arròs integral.
ceviche
Una explosió de sabors...
Abans que el menú comenci agafar consistència, ens arriba un llit de carbassó amb gamba roja, pinyons i formatge de cabra.
carbassó amb formatge i gambes
Una delicia. Lleuger, fresc, delicat...
Deixem enrere els sabors de l'horta i obrim les portes de la granja. Un bon tall de cansalada! Porc Gascón, all negre, mostassa i nectarina a la brasa.
porc gascon
flipant com es desfà a la boca...
Entrem en l'apartat del que serien els plats "principals" del menú, ...
molls
Molls, albergínia, llimona en conserva, suc de pebrot escalivat

llengua vedella
Llengua de vedella, crema de nyàmeres, tàperes i creixens.

I els postres?... Un festival!
iogurt de cabra fonoll i cítrics
Iogurt de cabra, fonoll, cítrics i oli d'oliva.
ametlla i cirera
Ametlla i cirera.

No ens direu que aquests plats no entren per la vista. Tots ells són una meravella. Fins avui, cap cuiner ens havia fet gaudir tant de la seves propostes per l'elegància de la seves presentacions, per la puresa de sabors i per l'exquisida combinació d'aquests. Confieu en nosaltres i acosteu-vos al Tossal d'en Kaya.

En quan als vins, el Tossal Gros posa a la taula el celler d'en Joan Ramón Escoda (on només afegeix un 10% sobre el preu botiga a la botella). Un privilegi poder tastar els vins del celler amb aquests plats a la taula. La carta presenta també altres vins d'amics d'en Joan Ramon que treballen les seves vinyes de forma ecològica/biodinàmica (108 referències de les que el 57% són catalanes). Un bon lloc per acostar-se i conèixer la moguda dels anomenats vins naturals. Salut!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada