Puntuació 9,5 (sobre 10)
Ideal si busques una gran cuina allunyada de la ciutat
Màxim respecte al producte (slowfood)
Ideal si busques una gran cuina allunyada de la ciutat
Màxim respecte al producte (slowfood)
Per als lovers dels vins "naturals"
Preu per persona 56€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅🔅 A Prenafeta, com aquell que diu just al costat de Montblanc, dins del celler d'en Joan Ramon Escoda-Sanahuja, hi trobem el restaurant El Tossal Gros. Un lloc on a la cuina es cuiden els aliments com en cap altra. On els plats prenen la màxima potència de gustos i contrast aromàtic. On assegut a la taula un es troba envoltat d'un paisatge immens. Kaya Jacobs, cuiner del Tossal, a qui admirem de manera incondicional, ha aconseguit, dinar rere dinar fer vibrar els nostres sentits. Emocionar-nos menjant! Una autèntica passada!
El Tossal Gros és un restaurant amb no masses taules. Petit, però acollidor. D'ambientació més aviat rústica i on un hi ensuma molt i molt de vi. El servei és atent, amable, divertit, despullat, familiar, únic... i tants altres adjectius similars que ara mateix no ens venen al cap, però que si el visiteu entendreu la seva singularitat. El Tossal és un restaurant diferent, però en el que us sentireu com a casa. L'equip d'en Kaya vol simplement donar bon (molt bon) menjar fora de tot esnobisme que sovint rodeja les grans cuines.
Escollim el menú del cuiner. Vuit plats que fan la delícia de tot aquells qui els tasta. I tot comença amb uns tomàquets amb un toc de iogurt fumat, anxova i alfàbrega.
![]() |
Trobareu pocs tomàquets tan gustosos com aquests... |
![]() |
Una explosió de sabors... |
![]() |
Una delicia. Lleuger, fresc, delicat... |
![]() |
flipant com es desfà a la boca... |
![]() |
Molls, albergínia, llimona en conserva, suc de pebrot escalivat |
![]() |
Llengua de vedella, crema de nyàmeres, tàperes i creixens. |
I els postres?... Un festival!
![]() |
Iogurt de cabra, fonoll, cítrics i oli d'oliva. |
![]() |
Ametlla i cirera. |
No ens direu que aquests plats no entren per la vista. Tots ells són una meravella. Fins avui, cap cuiner ens havia fet gaudir tant de la seves propostes per l'elegància de la seves presentacions, per la puresa de sabors i per l'exquisida combinació d'aquests. Confieu en nosaltres i acosteu-vos al Tossal d'en Kaya.
En quan als vins, el Tossal Gros posa a la taula el celler d'en Joan Ramón Escoda (on només afegeix un 10% sobre el preu botiga a la botella). Un privilegi poder tastar els vins del celler amb aquests plats a la taula. La carta presenta també altres vins d'amics d'en Joan Ramon que treballen les seves vinyes de forma ecològica/biodinàmica (108 referències de les que el 57% són catalanes). Un bon lloc per acostar-se i conèixer la moguda dels anomenats vins naturals. Salut!
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada