24 de des. 2018

CAL MENUT, cuina d'arrel a Belianes

Pels que busquen tradició i cuina casolana 
Servei molt familiar
Recomanable reserva prèvia
Preu per persona 35€ (sense beguda)
🔅🔅🔅

El pas de les Garrigues a l'Urgell és d'un contrast evident. Del secà al regadiu. De l'olivera i els ametllers al sembrat i els fruiters. Belianes a cavall d'aquestes dues comarques és un poble que tenim per costum passar-hi - ens queda molt a prop de l'Espluga Calba. Tantes vegades hi hem passat que no fa pas gaire ens hi vam aturar per dinar un dels restaurants que més sonen de la zona, Cal Menut
A Cal Menut és d'aquells llocs que s'hi menja cuina tradicional. Aquella que necessita temps als fogons. Que es serveix en plat fondo. Però sense deixar de banda les presentacions més atractives de la cuina actual. D'ambient càlid, recollit, de dimensió més aviat petita tot això fa que sigui un lloc familiar amb ganes de cuidar al comensal. 

Obrir la porta i trobar-nos taula parada per una cinquantena de persones no faria augurar el dinar més tranquil i reposat que hauríem pensat tenir. I, molt menys, quan veiem que la nostra taula és la que està més propera a aquest festival. Malgrat això ho portem bé i les persones al capdavant de la sala ho resolen fantàsticament. Sorprenentment els temps d'espera són els habituals i el grup de persones és prou educat per no muntar la de redéu dins el restaurant.

Només veure les cartes ens adonem de la possibilitat de fer 1/2 racions. Una molt bona opció per aquells que arriben a Cal Menut amb un estómac mig buit. No obstant, les fotos que aquí veureu són totes de racions complertes. Que voleu que us diguem, aquell dia anàvem amb gana... 😁 I anem pels primers plats:
arròs negre amb sepietes
un gustós arròs negre amb sepietes
pop amb cansalada i trinxat
pop amb cansalada i trinxat de patata deliciós
Per als més petits de la casa, aquest restaurant ofereix el seu menú infantil per uns 14€ on els macarrons, pollastre, ... no hi falten. Però nosaltres seguim amb l'opció de grans que és la que ens ha portat fins a Cal Menut. Amb els segons plats escollim com a factor comú la carn i el temps de forn.  

pollastre de corral amb verduretes i salsa d'ametlles
pollastre de corral amb verduretes i salsa d'ametlles
espatlla de corder
l'espatlla de corder al forn acompanyat d'escalivada i patates xips
La cuina que mengem a Cal Menut s'hi nota la mà de gent que s'estima els fogons. Persones a qui els hi agrada compartir el bon menjar. En l'apartat dolç escollim una senzilla copa de iogurt i fruits vermells. 
iogurt amb fruits vermells
els dolços la part més light de la carta de Cal Menut
En quan a vins, escollim un vi del celler Clos Pons, Jan Petit, de Costers del Segre - com no podia ser d'altra manera (en paguem el preu botiga per 1,8). De garnatxa i syrah fa que lligui molt bé del principi fins al final amb les varies opcions de menjars escollits. La carta de vins de Cal Menut és prou correcte. Unes 46 referències, gairebé totes de la terra (95%) i amb gamma de preus pro adequada que fan d'aquesta un bon company de viatge per la cuina que s'ofereix a Cal Menut.

0 comentarios:

Publica un comentari