28 de des. 2018

LA CAVA D'EN SERGI, cavall guanyador

Un dels grans del Penedès
Per aquells que us agrada sucar pa 
Servei professional
Carta de vins on el cava és el protagonista
Preu per persona 40€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅

Començava per allà el mes d'octubre d'enguany quan ens engrescàvem en l'aventura d'aquest blog. Dotze setmanes que han donat per visitar vuit restaurants. Lleida, Prenafeta, Tarragona, Belianes, Barcelona,... han estat alguns dels nostres destins. En tots ells hi hem trobat sempre calidesa i bons plats a la taula. Hi seguirem recorren país. Si més no, aquesta serà la nostra intenció de cara el 2019. Però no donem encara per acabat aquest 2018. No, sense abans de parlar-vos del novè restaurant que hem visitat aquesta darrera setmana, la Cava d'en Sergi.


La Cava d'en Sergi és un dels restaurants amb més renom de la comarca. Situat a la vila bressol del cava, Sant Sadurní d'Anoia, està gairebé a tocar de celebrar el seu vintè aniversari. Des de la seva obertura ha liderat el projecte en Sergi Torres, xef del restaurant. Persona que s'ha fet acompanyar d'un gran equip de professionals que tenen cura de que els àpats a la Cava d'en Sergi es recordin com a moments especials. L'elegància de l'espai i la seva sobrietat hi acompanyen i fan que sigui magnífica l'experiència de menjar-hi.

Només obrir la seva carta ens cau la baba. Ens encerten al cent per cent els nostres gustos i els seus plats combinen tot allò que més ens agrada. Per començar escollim l'orgasmàtic ou a la planxa amb escuma de cep blanc i botifarra negra i foie i unes vieires a la planxa amb peu de porc, pernil i emulsió de pastanaga. Per caure de la cadira, oi?

ou a la planxa amb escuma cep i botifarra negra
a l'escuma de bolet i sucaríem pa fins a la sacietat
vieires amb peu porc i pernil
plat que forma part dels segons, però que ens va venir molt de gust compartir com entrant

La Cava d'en Sergi ofereix diferents propostes fora carta, especialment en l'apartat de peixos. Els quals, en Sergi, permet, a elecció del client, que es puguin cuinar amb un toc de planxa. Plats que enriqueixen encara més la seva atractiva carta i que posen d'allò més difícil quedar-se amb una o altra opció. Si alguna cosa no ens acaba de convèncer és la insistència que hi posen en les cremes i escumes alhora de presentar els seus plats - a banda de l'omnipresent branquilló de pi-.  
peus de porc
unes manetes de porc
turbot amb trinxat
turbot amb trinxat
La cuina d'en Sergi té una forta base sobre el producte de temporada. Combina el mar i la muntanya. Pica l'ullet a la cuina moderna i aprofundeix en el receptari català. Les postres en són un bon reflex de tot això. I arriba l'hora que dols ompli la nostra taula...
emulsió de iogurt i vinagre de mòdena amb sopa de poma verda
esferificació d'emulsió de iogurt i vinagre de Mòdena amb sopa de poma verda i pells de cítrics. Molt sorprenent, però que no ens acaba de fer el pes
cubanito sopa d'orxata amb gelat de turró i quicos garrapinyats
cubanito, sopa d'orxata amb gelat de turró i quicos garrapinyats. Aquest sí que n'hi havia per capbussar-s'hi. Boníssim!
A la carta de vins, els escumosos hi tenen un paper rellevant. És així com la Cava d'en Sergi fa honor al seu nom i a la vila de Sant Sadurní. Els elaboradors de més renom omplen les pàgines i pàgines d'aquesta carta. Entre vins i caves 135 referències. I ja podeu imaginar-vos que els productes de la nostra terra i tenen un pes més que significatiu (89%). Personalment, escollim un Agustí Torelló brut nature gran reserva macabeu barrica (sobre el qual el restaurant i carrega el 40% respecte preu botiga). 

La Cava d'en Sergi és un restaurant excel·lent per maridar la cuina amb els millors caves.

0 comentarios:

Publica un comentari