18 de gen. 2019

Taverna Can Roca


Per als que busquen taverna gourmet a Barcelona
Excel.lents plats cuina catalana
Ambient de taules de marbre, rajola catalana i bones copes
Preu per persona 30€ (sense beguda)
đź”…đź”…đź”…đź”…

Val a dir que freqüentem poc (o molt poc) l'extraradi barceloní. Aquesta vegada però complim amb el desig del més petit de la casa a fi de visitar la fàbrica de joguines dels Reis Mags de l'Orient (Fabra i Coats). Com bé sabeu, és del tot imprescindible verificar, el dia abans de la cavalcada, que les nostres peticions hagin estat tingudes en compte per ses majestats. No fer-ho seria un acte de total inconsciència per la nostra part. I, ves per on, com anell al dit, aprofitem per dinar a la Taverna Can Roca - just al costat de Fabra i Coats -.

Fa temps que la Taverna Can Roca estĂ   referenciada a la nostra llista de pendents. Amb el pas dels anys, aquesta s'ha convertit en un dels clĂ ssics de la ciutat a mĂ©s d'una reconegudĂ­ssima casa de menjars. El seu anterior propietari, Josep Maria SolĂ©, va prestigiar, al llarg de tota la seva vida, la cuina de Can Roca. Avui, traspassat al xef Albert Oltra - tercera generaciĂł d'un altra clĂ ssic, Can PiquĂ© - i la seva dona, segueixen oferint la mateixa cuina de sempre. Una proposta no apte per aquells que segueixen estrictes dietes i on el porc Ă©s l'invitat estrella del menjador. 

Obrim la carta i ens trobem amb una vintena d'atractives propostes entre primers i segons plats. A mĂ©s a mĂ©s, la Sandra, responsable del menjador, ens explica a travĂ©s d'una pissarra, la que va de taula en taula, les suggerències del dia. I encara ens posa mĂ©s difĂ­cil la nostra elecciĂł. Prenem el nostre temps i comencem amb uns bunyols de bacallĂ  per anar obrin boca. 
bunyols bacalla taverna can roca
un bunyol fluixet de gust, però amb un bon i cruixent arrebossat

Alhora ens arriba el pa. Boníssim! Val a dir que el servei de pa i aigua costa uns 2 euros. Però res a dir quan et posen un pa d'aquesta qualitat a la taula. Tot bé rodat i arriben els primers plats... mentre el petit ha començat a menjar un parell de canelons de pollastre de corral amb un farcit prou bo i una pasta un pel massa poc cuita.
vieira amb papada i all i oli taverna can roca
vieires amb papada i all i oli d'all negre
cocotxes bacalla taverna can roca
cocotxes de bacallĂ 

Uns primers plats espectaculars que van pujar de cop el nivell del dinar. I mentre ens serveixen una segona raciĂł de pa, ens arriben els segons plats: un cap i pota amb samfaina i uns peus amb romesco.
cap i pota amb samfaina taverna can roca
cap i pota com aquest fa molt feliç a qualsevol qui el tasti
peus amb romesco taverna can roca
uns peus correctes amb un bon romesco

Els postres, tots ells casolans, a l'igual que la resta de plats, segueixen mostrant el bon fer de l'Albert i posa de manifest l'amplia experiència que tĂ© en aquest tipus de cuina. Per suggeriment de la Sandra escollim, per una banda, un pastĂ­s tatin i, per l'altra, un pastĂ­s de formatge. 
pastis tatin taverna can roca
Bona, però en la que hi trobem a faltar els talls de poma tradicionals
pastis de formatge taverna can roca
un pastĂ­s de formatge excel.lent. Lleuger i gustos com pocs
Els vins a la Taverna Can Roca hi sumen. Disposen d'un molt bon servei de copes que salta a la vista nomĂ©s entrar al restaurant. La Sandra ens porta la peculiar carta de vins (90 referències de les quals el 65% sĂłn de la terra). El seu format no ens deixa gens indiferents. Això a banda, presenta una quantiosa i molt bona tria de vins d'aquĂ­ i mĂ©s enllĂ . Capaç de satisfer a qualsevol paladar. Aquell dia ens decantem per una brillant mencia del Bierzo, Ladron de Casa Rojo (i pel que paguem un 50% mĂ©s del cost botiga). 

No hi doneu més tombs, les taules de marbre de la Taverna Can Roca us esperen.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada