18 de gen. 2019

TAVERNA CAN ROCA, repetiríem una i altra vegada

Per als que busquen taverna gourmet a Barcelona
Excel.lents plats cuina catalana
Ambient de taules de marbre, rajola catalana i bones copes
Preu per persona 30€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅

Val a dir que freqüentem poc (o molt poc) l'extraradi barceloní. Aquesta vegada però complim amb el desig del més petit de la casa a fi de visitar la fàbrica de joguines dels Reis Mags de l'Orient (Fabra i Coats). Com bé sabeu, és del tot imprescindible verificar, el dia abans de la cavalcada, que les nostres peticions hagin estat tingudes en compte per ses majestats. No fer-ho seria un acte de total inconsciència per la nostra part. I, ves per on, com anell al dit, aprofitem per dinar a la Taverna Can Roca - just al costat de Fabra i Coats -.

Fa temps que la Taverna Can Roca està  referenciada a la nostra llista de pendents. Amb el pas dels anys, aquesta s'ha convertit en un dels clàssics de la ciutat a més d'una reconegudíssima casa de menjars. El seu anterior propietari, Josep Maria Solé, va prestigiar, al llarg de tota la seva vida, la cuina de Can Roca. Avui, traspassat al xef Albert Oltra - tercera generació d'un altra clàssic, Can Piqué - i la seva dona, segueixen oferint la mateixa cuina de sempre. Una proposta no apte per aquells que segueixen estrictes dietes i on el porc és l'invitat estrella del menjador. 

Obrim la carta i ens trobem amb una vintena d'atractives propostes entre primers i segons plats. A més a més, la Sandra, responsable del menjador, ens explica a través d'una pissarra, la que va de taula en taula, les suggerències del dia. I encara ens posa més difícil la nostra elecció. Prenem el nostre temps i comencem amb uns bunyols de bacallà per anar obrin boca. 
bunyols bacalla taverna can roca
un bunyol fluixet de gust, però amb un bon i cruixent arrebossat

Alhora ens arriba el pa. Boníssim! Val a dir que el servei de pa i aigua costa uns 2 euros. Però res a dir quan et posen un pa d'aquesta qualitat a la taula. Tot bé rodat i arriben els primers plats... mentre el petit ha començat a menjar un parell de canelons de pollastre de corral amb un farcit prou bo i una pasta un pel massa poc cuita.
vieira amb papada i all i oli taverna can roca
vieires amb papada i all i oli d'all negre
cocotxes bacalla taverna can roca
cocotxes de bacallà

Uns primers plats espectaculars que van pujar de cop el nivell del dinar. I mentre ens serveixen una segona ració de pa, ens arriben els segons plats: un cap i pota amb samfaina i uns peus amb romesco.
cap i pota amb samfaina taverna can roca
cap i pota com aquest fa molt feliç a qualsevol qui el tasti
peus amb romesco taverna can roca
uns peus correctes amb un bon romesco

Els postres, tots ells casolans, a l'igual que la resta de plats, segueixen mostrant el bon fer de l'Albert i posa de manifest l'amplia experiència que té en aquest tipus de cuina. Per suggeriment de la Sandra escollim, per una banda, un pastís tatin i, per l'altra, un pastís de formatge. 
pastis tatin taverna can roca
Bona, però en la que hi trobem a faltar els talls de poma tradicionals
pastis de formatge taverna can roca
un pastís de formatge excel.lent. Lleuger i gustos com pocs
Els vins a la Taverna Can Roca hi sumen. Disposen d'un molt bon servei de copes que salta a la vista només entrar al restaurant. La Sandra ens porta la peculiar carta de vins (90 referències de les quals el 65% són de la terra). El seu format no ens deixa gens indiferents. Això a banda, presenta una quantiosa i molt bona tria de vins d'aquí i més enllà. Capaç de satisfer a qualsevol paladar. Aquell dia ens decantem per una brillant mencia del Bierzo, Ladron de Casa Rojo (i pel que paguem un 50% més del cost botiga). 

No hi doneu més tombs, les taules de marbre de la Taverna Can Roca us esperen.

0 comentarios:

Publica un comentari