21 de febr. 2019

CAL XIM, brasa que segueix mantenint el caliu

Per aquells que busquen bona brasa 
Restaurant ideal per allargar la sobretaula
Gran carta de vins
Preu per persona 40€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅

A la capital de la vinya, segons diuen algunes veus, Sant Pau d'Ordal, hi trobem Cal Xim, un dels restaurants amb més renom de la comarca. Plats de temporada i molta brasa és la seva carta de presentació. En Santi Amigó, propietari del restaurant, sempre té bones recomanacions per a tots aquells qui s'asseuen en una de les seves taules.


Com si entréssim en el menjador de qualsevol casa, així és Cal Xim. Un local d'espai limitat, però acollidor. Servei proper i professional. Amb moltes ganes d'agradar. El Santi, omnipresent a totes les taules, sempre cerca moments de complicitat i no deix escapar l'oportunitat d'explicar territori a través dels vins o dels productes que formen part dels diferents plats de la carta.

Comencem el dinar amb un clàssic de la cuina de Cal Xim, unes carxofes a la brasa. Una molt bona opció per anar obrint boca i per tots aquells que acostumen a disfrutar ben poc de la carxofa cuita al foc.
cal xim carxofa
les carxofes recomanables per aquells que busqueu brasa (però sense ser res de l'altra món)
Amb les carxofes a l'estómac, donem pas als primers plats i escollim uns pèsols saltejats amb cansalada i botifarra negra i una tripeta de bacallà.
pèsols amb cansalada i botifarra
pèsols d'allò més bons, frescos i ben acompanyats
tripeta bacalla cal xim
la tripeta acompanyada amb crigronets va ser un bon encert d'inici

De segon vam escollir corball a la brasa i un tastet de hamburguesa de peu de porc i papada a la brasa. Cal Xim, permet posar al plat mitges racions. Una molt bona opció per aquells indecisos i volen tastar més d'una proposta de la carta. 
peix a la brasa cal xim
bona peça de corball, ben treballada a la brasa i acompanyada de verduretes
brasa cal xim
el mix de papada i hamburguesa de peu confirma el bon fer a la brasa de Cal Xim

Per posar punt i final al dinar, compartim copa de Pecat Noble de Mas Candi i de conyac Delamain amb unes catànies. Una manera ben dolça de compartir conversa amb uns amics que trobem per sorpresa.

La carta de vins de Cal Xim és llarga i extensa (unes 270 referències, el 90% de les quals de la terra) i no ens podem estar de posar-la a prova per comprovar si tots els vins i són... som dolents (i ho sabem)! Escollim l'Istiu de l'Enric Soler, vi que no es troba a la bodega. I es que els vins no només s'han d'escriure sinó també que s'han d'oferir en el moment que el client ho demana 😤. En Santi, amablement, ens recomana tastar Improvisació i acceptem (i en paguem un 60% més del preu botiga). 

Cal Xim serà un encert si voleu disfrutar d'una bona taula i un bon beure.  

0 comentarios:

Publica un comentari