6 de febr. 2019

ZERO PATATERO, referent al Born

Hereus del restaurant el Garrofer d'Alella
Slowfood amb molt bona carta de vins
Platillos per ser compartits
Ambient informal
Preu per persona 30€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅🔅

Tot just davant el mercat del Born treu el cap la nova proposta del grup Sant Telmo, Zero Patatero. Arribats d'Alella, Luca Marongiu i Gonzalo Rivière (d'aquell restaurant que ens va emocionar tant i tant en el seu dia, els Garrofers, i del que en parlàvem així  per allà el 2014) pretenen enamorar els estómacs de tots els barcelonins des d'aquesta privilegiada cantonada del Born.

En el Zero Patatero s'hi respira un ambient del tot informal. Fins i tot, alguns dirien veure un toc de nebulosa hipster. Taules d'allò més petites. Amb els veïns pràcticament a tocar. Parament minimalista. Vaja, un no apte en tota regla per a qui busca taules reservades parades amb estovalles de lli blanc. Però res de tot això tindreu en compte quan aneu descobrint, plat a plat, l'immens talent que hi ha a la cuina del Zero Patatero.

En Luca i en Gonzalo ofereixen una bona proposta de platets per compartir, on es té especial cura per informar de la presència d'aliments que puguin generar intoleràncies i on l'idea slowfood hi és ben present. El nostre dinar, comença amb unes braves i unes croquetes d'arròs que ens treuen el cuquet de la gana i ens deixen entreveure les bones expectatives del que pot passar.
croquetas born zero patatero
les croquetes sense ser res espectacular però amb un molt bon cruixent
bravas born zero patatero
bones salses però amb unes patates excessivament dures
Els plats arriben sense gairebé donar temps a buidar-los... Un servei que peca de preses a l'inici del dinar i acaba extremadament lent (no hi ha problema, tenim temps)😒... Deixem enrere l'"aperitiu" per entrar directament amb algunes de les propostes més singulars de la seva carta. Compartim un tàrtar de peix (del que no recordem el tipus de peix) i una carxofa amb botifarra i sobre un fons de salsa de gamba i pa d'all.
tartar pescado zero patatero
tartar de peix amb el toc cítric adequat. Una meravella...
alcachofa zero patatero
la carxofa, on no deixaríem de sucar pa sobre el suquet de gamba

De cara els propers plats ens deixem recomanar i fan cap a la nostra taula un arròs melós amb gamba i cranc blau del Delta 😱 i unes mollejas de vedella.  
arroz meloso gambas
aquest arròs és converteix en el plat estrella del dinar
mollejas zero patatero
les mollejas van ser un bon contrapunt a l'arròs i també van ser des les nostres delícies
Tastats tots aquets plats, no ens queda altra que tastar també els dolços de la cuina del Zero Patatero. I la cosa va prou bé...
galetas merengu zero patatero
cruixent de merenga vam acabar el dinar.
En l'apartat de vins el Zero Patatero mereix un especial reconeixement. En Gonazalo ha fet una tria de petits productors. 40 elaboracions basades en agricultura ecològica i biodinàmica (de les quals un 70% són de casa). Una carta que de ben segur farà de les vostres delícies. Hi bevem un macabeu del Penedès, la Mestissa de Toni Osorio. Una meravella! 

Un gran dinar que acaba de la manera més dolça possible... amb una copa de garnatxa del celler de costers La Gravera. 

0 comentarios:

Publica un comentari