6 de febr. 2019

Zero Patatero


Hereus del restaurant el Garrofer d'Alella
Slowfood amb molt bona carta de vins
Platillos per ser compartits
Ambient informal
Preu per persona 30€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅

Tot just davant el mercat del Born treu el cap la nova proposta del grup Sant Telmo, Zero Patatero. Arribats d'Alella, Luca Marongiu i Gonzalo RiviĂšre (d'aquell restaurant que ens va emocionar tant i tant en el seu dia, els Garrofers, i del que en parlĂ vem aixĂ­  per allĂ  el 2014) pretenen enamorar els estĂłmacs de tots els barcelonins des d'aquesta privilegiada cantonada del Born.

En el Zero Patatero s'hi respira un ambient del tot informal. Fins i tot, alguns dirien veure un toc de nebulosa hipster. Taules d'allĂČ mĂ©s petites. Amb els veĂŻns prĂ cticament a tocar. Parament minimalista. Vaja, un no apte en tota regla per a qui busca taules reservades parades amb estovalles de lli blanc. PerĂČ res de tot aixĂČ tindreu en compte quan aneu descobrint, plat a plat, l'immens talent que hi ha a la cuina del Zero Patatero.

En Luca i en Gonzalo ofereixen una bona proposta de platets per compartir, on es tĂ© especial cura per informar de la presĂšncia d'aliments que puguin generar intolerĂ ncies i on l'idea slowfood hi Ă©s ben present. El nostre dinar, comença amb unes braves i unes croquetes d'arrĂČs que ens treuen el cuquet de la gana i ens deixen entreveure les bones expectatives del que pot passar.
croquetas born zero patatero
les croquetes sense ser res espectacular perĂČ amb un molt bon cruixent
bravas born zero patatero
bones salses perĂČ amb unes patates excessivament dures
Els plats arriben sense gairebĂ© donar temps a buidar-los... Un servei que peca de preses a l'inici del dinar i acaba extremadament lent (no hi ha problema, tenim temps)😒... Deixem enrere l'"aperitiu" per entrar directament amb algunes de les propostes mĂ©s singulars de la seva carta. Compartim un tĂ rtar de peix (del que no recordem el tipus de peix) i una carxofa amb botifarra i sobre un fons de salsa de gamba i pa d'all.
tartar pescado zero patatero
tartar de peix amb el toc cĂ­tric adequat. Una meravella...
alcachofa zero patatero
la carxofa, on no deixarĂ­em de sucar pa sobre el suquet de gamba

De cara els propers plats ens deixem recomanar i fan cap a la nostra taula un arrĂČs melĂłs amb gamba i cranc blau del Delta đŸ˜± i unes mollejas de vedella.  
arroz meloso gambas
aquest arrĂČs Ă©s converteix en el plat estrella del dinar
mollejas zero patatero
les mollejas van ser un bon contrapunt a l'arrĂČs i tambĂ© van ser des les nostres delĂ­cies
Tastats tots aquets plats, no ens queda altra que tastar també els dolços de la cuina del Zero Patatero. I la cosa va prou bé...
galetas merengu zero patatero
cruixent de merenga vam acabar el dinar.
En l'apartat de vins el Zero Patatero mereix un especial reconeixement. En Gonazalo ha fet una tria de petits productors. 40 elaboracions basades en agricultura ecolĂČgica i biodinĂ mica (de les quals un 70% sĂłn de casa). Una carta que de ben segur farĂ  de les vostres delĂ­cies. Hi bevem un macabeu del PenedĂšs, la Mestissa de Toni Osorio. Una meravella! 

Un gran dinar que acaba de la manera mĂ©s dolça possible... amb una copa de garnatxa del celler de costers La Gravera. 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada