1 de març 2019

ONA NUIT, bona cuina slowfood al Prat

Cuina de proximitat / slowfood 
Per aquells que no busquen el plat ple
Espai ampli i còmode
Preu per persona 40€ (sense beguda)
🔅🔅🔅

El Prat del Llobregat conserva, encara avui, malgrat l'amenaça del ciment, una petita part de la seva superfície al cultiu de l'horta. Passejar aquests dies per la zona del delta, mentre el sol comença a picar, es trobar-se amb camps i més camps de carxofa. I, precisament, és d'aquesta hortalissa de la que ens volem atipar avui. Per això visitem el restaurant Ona Nuit, una de les cuines que més sonen del Prat.


En Jordi Castán (a la sala) i en David Justo (a la cuina) són uns abanderats de la cuina slowfood. Només obrir la seva carta un ja se'n fa una lleugera idea. I per si encara us queda un xic de dubte, mireu la pàgina web del restaurant en l'apartat de productors. Al capdavant de Ona Nuit dos joves, sí! Però preparadíssims i amb talent per a fer-nos disfrutar dels productes de proximitat de l'horta del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Amb un somriure d'orella a orella i gestos d'amabilitat ens dona la benvinguda en Jordi. Ell mateix ens acompanya fins la taula i ens desitja que gaudim de l'experiència. El local és fantàstic dins les seves possibilitats. Lluminós, càlid, ampli i còmode. Amb tots aquests adjectius no li podríem exigir gaire més, no penseu?  

Mentre acabem de decidir plats i vins, ens arriba un petit tastet, un "caldet" de beina de pèsol. La presentació en tassa de cafè no és que ens entusiasmi, però, això a banda, en caldo està deliciós.

ona nuit
caldo de beina de pèsol en tassa de cafè 😁
Sense massa espera arriben els primers. Sensacionals els dos. Escollim els bolets amb "parmentier" trufada i ou a baixa temperatura i carxofa del Prat. Per sucar-hi pa! i, per cert, el pa del Ona Nuit és d'aquells que et menjaries la barra sencera.
parmentier de patata trufada
Amb aquest mix de bolets tan ben acompanyat... el dinar no podia començar millor!
carxofa ona nuit
Carxofa acompanyada de clementines de l'Ebre i ametlles de la Terra Alta. Frescor i contrast de gustos.
I amb els segons, una de freda i una de calenta 😢. Escollim un el lingot de pota blava (la calenta) i les mongetes amb peus i carxofa (la freda). Val a dir, també, que les racions d'aquests segons plats es van quedar més aviat justes. I això que no som d'aquells que ens agrada veure els plats ben plens. En resum, uns segons que no van estar a l'alçada dels primers.
lingot de pota blava ona nuit
Un tast del gall de pota blava del Prat ben bo. Destacable també la crema de moniato que l'acompanyava (boníssima). Llàstima del seu tamany "mini"
guisat de mongetes i peu de porc
Un guisat de mongetes que va passar sense massa pena ni glòria.
La taula de formatges que vam veure al entrar ens va cridar l'atenció i amb ells vam voler acabar el dinar. No abans sense preguntar al cambrer quins formatges servien... i quan ens va dir que hi havia un "Cabrales" català per referir-se a un blau se'ns van posar els pèls de punta 😱. En fi... (deixem-ho)... i com que dels formatges no en vam tenir suficient vam afegir un parell de postres més a la taula 😁
poma al forn
Poma al forn (foto feta just abans de devorar la poma)
tocinillo de melocoton
Un "tocinet" de préssec amb toc cítric que ens va robar el cor.
Pel que fa als vins, la carta del Ona Nuit és variada i permet escollir entre una trentena de referències (i on hi trobareu un 60% aprox. de vins de la terra). Hi tastem un Priorat blanc com és el Vites Viteres del Celler Cal Pla. La segona botella ens deixem recomanar i va arribar de la mà d'en Jordi. Un negre del Montsant, Caram.

El dinar del Ona Nuit va tenir de tot. Coses bones i d'altres que n'esperàvem un xic més. Però de cert us podem dir és que hi tornarem. Mereixerà la pena repetir algun dels seus plats.

0 comentarios:

Publica un comentari