20 de maig 2019

CASA JOAN, la millor cuina de Vilafranca

Excel.lent casa de menjars
Cuina tradicional amb producte de mercat
La nineta dels nostres ulls a Vilafranca
Excel.lent carta de vins
Preu per persona 45€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅

Casa Joan és d'aquells restaurants que conserva una llarga tradició als fogons. Amb el pas dels anys no ha deixat de ser mai un dels referents de la cuina vilafranquina. Tot just farà uns quatre anys va patir un canvi. La jubilació de l'antic cuiner va propiciar que Raúl Castellanos (cuina) i Iván Batllé (sala) agafessin les regnes d'aquest restaurant.


Casa Joan conserva la mateixa essència del seu primer dia. Rajola catalana, tocs de modernisme, espais reservats,... Tot respira a una d'aquelles cases de menjar on el pas del temps no importa mentre a la taula hi hagi un bon plat calent. Comencem, doncs, amb un detall de la casa i tot un clàssic dels aperitius de casa nostra.  
musclos casa joan
musclos en escabetx

Coincidint amb fires, el menjador és ple i això es fa notar. L'arrencada del dinar és un xic lenta, però res treu professionalitat dels cambrers. Amb els primers plats l'àpat va agafant forma. Ens arriben unes espardenyes delicioses, però pel nostre gust amb un punt massa de sal, i un tàrtar de gamba. Aquest sí! fantàstic!
espardenyes casa joan
Espardenyes arrebossades
tartar de gamba
Tàrtar de gamba de Vilanova
Casa Joan ofereix, a la seva carta, diferents propostes segons mercat. De fet és habitual trobar els suggeriments del cuiner. Així ens demanem un contundent peu farcit de ceps i un excel.lent turbot amb carxofa i pernil. Ambdós plats mostren estar a l'alçada del gran dinar.
turbot amb carxofa
Turbot amb carxofa i pernil
peu porc casa joan
Peu farcit de ceps
Obrim la carta de postres i veiem que han recuperat la seva versió de lemon pie. I, es clar, no ens podem resistir a tastar-la.
lemon pie casa joan
Lemon pie
La carta de vins mereix també punt i apart. Presenta unes 120 referències (amb un 90% de vins catalans). Una carta que va molt d'acord amb la cuina de Casa Joan. Pel nostre dinar escollim el xarel.lo Pur 2014 del celler Pardas (pel que paguem uns 8 euros més del seu preu botiga). Un vi que es segueix mostrant molt jove tot i el pas dels anys.

Arribats aquí no fa falta que us digui que Casa Joan mereix ser considerat un dels millors restaurants del Penedès. I es que en Raúl i l'Iván merescudament han sabut mantenir l'alta qualitat de la cuina de Casa Joan.

0 comentarios:

Publica un comentari