12 de maig 2019

MONVINIC, un temple per a qui s'estima el vi

Cuina de filosofia slowfood
Plats que entren per la vista i, igual de bé, entren, també, per la boca
Local d'ambient modern, sobri i elegant
Un dels temples més grans del món del vi
Preu per persona 30€ (sense beguda)
🔅🔅🔅🔅
Endinsar-se a Monvínic és una experiència del tot recomanable. No cal dir que aquesta passa a ser del tot imprescindible quan a un li apassiona el món del vi. Aquest espai ha estat considerat, des del primer dia que va obrir portes, un dels majors temples pels winelovers. Disposa d'un celler com ben pocs restaurants, d'una petita biblioteca dedicada al món del vi i la viticultura i, també, on en Sergi Ferrer Salat, el seu propietari, hi celebra trobades i esdeveniments pensats per gaudir i aprendre de tot allò que fa referència a la cultura del vi.


Després d'haver passat en més d'una ocasió per la seva barra de vins a fer-hi alguna copa, aquest cop ens atrevim a fer un pas més i a gaudir també de la seva cuina de proximitat. Només obrir la carta un se n'adona de les varies possibilitats que ofereix Monvínic: des d'un menú diari a escollir entre 4-5 plats fins a menús maridatge/degustació. Ens decantem sense pensar-nos-ho massa pel menú d'entre setmana.

Abans que ens arribin els primers plats, la casa ens invita a tastar aquest delícia de parmentier...

parmentier monvínic
Parmantier d'albergínia... boníssima!
Amb els primers anem de carn i peix. Dos plats correctes i molt ben resolts. Fantàstics els dos per donar el tret de sortida.
monvínic
"Picadillo" de marisc
steak tartar monvínic
Steak tartar

Pels segons, seguim amb la combinació de carn i peix i la veritat que no ens equivoquem pas. Tant el peix com la carn estan sensacionals, de gustos fins i a la vegada intensos.
monvínic
Corball
xai a baixa temperatura
Xai a baixa temperatura
Acabem els segons i no sabem ben bé el motiu, però als postres els hi costa molt d'arribar. Tant que l'espera se'ns fa eterna. De fet, us posem la foto, però, francament, no recordem de que anaven...😢
monvínic
Un mal dolç gust de boca
En quan als vins? després de l'introducció queda ben poc a dir-vos. Fem tot el dinar a copes i hi tastem: un brut nature Delaflor del celler Molí Coloma, Roditis Natur del celler del Peloponés Tetramythos, Malmsey 15 anys del celler de Madeira Henriques & Henriques i alguna altra coseta que ens recomana el summiller.

Monvínic és i serà un lloc per anar a gaudir del menjar i especialment del bon beure. Parada i fonda obligada per a qualsevol apassionat del vi.

0 comentarios:

Publica un comentari