29 de juny 2019

AXOL, alhora un restaurant de màxims i mínims

Cuina moderna a molt bon preu
Xef amb experiència bulliniana i de can roca
Una de les ambientacions més kitsch vistes fins avui
El servei deix molt que desitjar
Preu per persona 32€ (sense beguda)
🔅🔅🔅

Avui anem invitats. No us imagineu coses que no són. Ens mantenim ferms i no ens venem al diable! El que avui us volem explicar és  l'experiència de dinar al restaurant Axol de Cabrils a partir d'una celebració familiar. Un restaurant que ja vam visitar fa uns anys i que ens va deixar molt bon gust de boca.


Axol està situat a la part més alta de Cabrils. De fet la millor manera d'arribar-hi és amb cotxe i més amb la calor que cau avui 😓. Disposa d'un còmode parquing tot i que per la zona on es troba el restaurant també és molt senzill trobar aparcament. Sinó ens diguessin que accedim a un restaurant pensaríem que entrem en una vivenda unifamiliar (amb totes les comoditats i no que això té).

No triem, han decidit per nosaltres i fem el menú arboç (i ens sembla sensacional la tria😍). El menú escollit consta de petits tastets. Una molt bona manera de descobrir la genialitat que hi ha a la cuina (Albert Ortiz). El que si que no ha canviat malgrat el pas dels anys és la decoració kitsch del restaurant. Un horror pel nostre gust. Però per gustos colors, oi?... 😅

Els tastets comencen amb un petit aperitiu...
Caramel de pa amb tomàquet (un caramel d'oli amb un toc de sal i notes de tomàquet)
Vermut de mango i llima kèfir. Molt suggerent.
Un original cucurutxo de musclo amb olives i un toc de vermut
Croqueta de pollastre... boníssima!

"Cupake" d'ou ferrat sembla
I per acabar amb aquests aperitius, un espectacular remenat d'ous amb garotes...
De ben segur la foto no fa honor al que vam tastar... un tastet de llàgrima!!!
El servei és singular per dir-ho d'alguna manera. Aquest, al nostre entendre, va molt en desacord al nivell de la cuina de l'Axol. Molt poca professionalitat pel mèrit dels fogons. 

I amb això que arribem als plats principals...
Una refrescant amanida de bonítol i espirals de colors
Una fantàstica fideua "marmitako" amb calamarcets
Xai amb Ras el Hanout, albergínia a la flama, llet cremada i un petit toc de salsa Harissa

Val a dir que el xai va ser espectacular. Excel.lent com ben pocs recordàvem. Només per ell ja val la pena tornar a la taula de l'Axol. Per posar-hi un toc de dolç anem de cap a les postres...
Una diversió de maduixes, iogurt i xocolata blanca...
Recordeu el gelat de Dràcula?... doncs l'Axol fa la seva pròpia versió...

No veiem la carta de vins per enlloc amb lo que se'ns fa difícil dir-vos res al respecte i valorar aquest aspecte. Cert es que amb el menú arboç se'ns dona l'oportunitat d'escollir entre quatre vins (2 blancs i 2 negres). Opció que no dona lloc a masses sorpreses i que, a la vegada, satisfà a qualsevol paladar. Un directe a barraca!

Amb el anys insistim en pensar que l'Axol és d'aquells restaurants que mereix ser freqüentat. Gran cuina, propostes trencadores a molt bon preu (llàstima del servei). Referència al Maresme!

0 comentarios:

Publica un comentari